Workshops

Informatie & prijzen

Voor groepen tot 8 personen kan men zich inschrijven voor de groepsworkshops. Neem hiervoor zeker eens een kijkje op de kalender of contacteer ons voor meer informatie.

Vanaf 8 personen kan er in overleg een datum en startuur worden gekozen voor de workshop.

En workshop houdt het volgende in:

  • De workshop begint met de uitleg "van boon tot praline" vergezeld met een filmpje om alles visueler te maken
  • Tijdens de uitleg krijgen jullie een koffie of frisdrank en enkele proevertjes aangeboden
  • Er wordt voldoende tijd voorzien om al jullie chocoladevragen te beantwoorden
  • 3 uur durende workshop onder professionele begeleiding
  • Wij voorzien alle materiaal zoals schorten en dergelijke. Het enige wat jullie moeten meebregen is een goed humeur!
  • Alle gemaakte creaties mogen jullie verpakken en mee naar huis nemen om aan het thuisfront te laten zien.
  • Bij alle workshops behalve de workshop “Chocoladedranken”, “Bean2Bar” en “Foodies@Chocolato” krijgen jullie ook een chocoladevorm mee naar huis

Opmerkingen:
  • Workshops worden steeds in het Nederlands of Engels gegeven
  • Het definitieve aantal deelnemers dient ten laatste 1 week op voorhand doorgegeven te worden, telefonisch of per mail. Indien dit aantal niet op de workshop komt opdagen, dient er 50% van de deelnameprijs betaald te worden om de gemaakte onkosten te dekken.

Standaardworkshop "Because we all ♥ chocolate"

Duur: 2 à 3 uur
Prijs: €35 p.p.
Deelnemers: minimum 8, maximum 20

  • Uitleg "van boon tot praline"
  • Maken van een tablet chocolade en deze op smaak brengen met allerlei ingrediënten.
  • Beschrijven van de chocoladetablet.
  • Maken van pralines in de chocolade naar keuze en vulling naar keuze.
  • Ontvormen

Workshop "Chocoladedranken"

Duur: 2.5 uur
Prijs: €35 p.p.
Deelnemers: minimum 8, maximum 20

  • Uitleg "van boon tot praline"
  • Maken van de cacaodrank zoals de Maya’s dit deden (startende vanaf de rauwe cacaobonen).
  • Maken van een warme hedendaagse chocoladedrank.
  • Maken van een koude hedendaagse chocoladedrank.
  • Maken van een cacaococktail
  • Proeven van al dat lekkers!

Workshop “Chocolato@Gent”

Duur: 2 à 3 uur
Prijs: €35 p.p.
Deelnemers: minimum 8, maximum 20

  • Uitleg "van boon tot praline"
  • Maken van een tablet chocolade en deze op smaak brengen met Gentse ingredienten.
  • Beschrijven van een chocoladetablet
  • Maken van mosterdtruffels
  • Ontvormen

Workshop “Chocolade als een afrodisiac”

Duur: 2 à 3 uur
Prijs: €39.50 p.p.
Deelnemers: minimum 8, maximum 20

  • Uitleg "van boon tot praline" met extra uitleg rond de erotische mythes.
  • Dit alles wordt vergezelf van een glaasje cava om al in de stemming te komen.
  • Maken van chocolade penissen.
  • Maken van erotische pralines met een “stimulerende” vulling op basis van gember.
  • Ontvormen

Workshop “Ladies night”

Duur: 2 à 3 uur
Prijs: €39.50 p.p.
Deelnemers: minimum 8, maximum 20

  • Uitleg "van boon tot praline" vergezeld van een glaasje cava
  • Maken van chocolade bloemetjes.
  • Maken van een gekleurde damesschoen
  • Ontvormen

Workshop “Vrijgezellenavond”

Duur: 2 à 3 uur
Prijs: €39.50 p.p.
Deelnemers: minimum 8, maximum 20

  • Uitleg "van boon tot praline" vergezeld van een glaasje cava
  • Maken van een chocolade tablet en deze op smaak brengen met allerlei ingrediënten.
  • Beschrijven van de chocoladetablet met een boodschap voor de bruid.
  • Maken van pralines op basis van rode vruchten
  • Ontvormen
  • De bruid krijgt een attentie van ons mee naar huis!

Workshop “Foodies@Chocolato” (ook ideaal als teambuilding event)

Duur: 2 à 3 uur
Prijs: €39.50 p.p.
Deelnemers: minimum 8, maximum 20

  • Uitleg “van boon tot praline” met de nadruk op het “smaak-aspect” van cacao.
  • Iedere deelnemer wordt gevraagd 2 ingrediënten mee te nemen.
    Hiermee gaan we brainstormen en 2 truffels ontwerpen.
  • Proeven en analyseren van de smaken.

Workshop “Bean2Bar”

Duur: 1 uur
Prijs: €40 + 3 p.p.

  • Uitleg "van boon tot praline"
  • Demonstratie pralines maken
  • Iedereen krijgt een aantal proevertjes om te degusteren